Παραλλαγές Μπλάκτζακ

Το μπλάκτζακ είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον παιχνίδι που βασίζεται σε συγκεκριμένες στρατηγικές ενώ ταυτόχρονα απαιτεί ιδιαίτερη συγκέντρωση από την πλευρά του παίκτη. Οι παραλλαγές μπλάκτζακ που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι πάρα πολλές καλύπτοντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σχεδόν όλων όσων ενδιαφέρονται να παίξουν από την άνεση του υπολογιστή τους. Τα όνλαϊν παιχνίδια μπλακ τζακ αναφέρονται σε μεγάλο αριθμό παικτών και δικαιολογημένα στις διαδικτυακές αίθουσες κυκλοφορούν ποικιλία παραλλαγών άλλες ιδιαίτερα δημοφιλείς και άλλες όχι.

Κάποια από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια μπλάκτζακ που μπορείτε να συναντήσετε στο διαδίκτυο είναι το Spanish 21, το Pontoon και το κλασικό 21 που χαρακτηρίζεται από τους ίδιους κανόνες με αυτούς που συναντάμε στις πραγματικές αίθουσες καζίνο και το πώς παίζεται το μπλακ τζακ. Τώρα τελευταία μεγάλη απήχηση στον κόσμο φαίνεται να έχει το Switch Blackjack, που όμως υπολείπεται ακόμα σε δημοτικότητα των υπολοίπων που προαναφέραμε. Ας δούμε όμως τι διαφορετικό παρουσιάζουν τα παιχνίδια αυτά και τραβάνε την προσοχή των παικτών.

Το κλασικό ή αλλιώς Ευρωπαϊκό Blackjack είναι αυτό που συγκεντρώνει περισσότερους παίκτες στα τραπέζια του. Έχει απλούς κανόνες και οι επιλογές που έχει ο παίκτης μετά το μοίρασμα των φύλλων είναι συγκεκριμένες. Στο διαδίκτυο μάλιστα οι επιλογές που επιτρέπονται κάθε φορά εμφανίζονται αυτόματα μπροστά σας κάνοντας πιο εύκολη την συνέχεια του παιχνιδιού. Τα ενδεχόμενα είναι τρία και πάντα εξαρτώνται από το ανοικτό φύλλο του ντίλερ. Αν σας μοιραστούν δύο ίδια φύλλα έχετε το δικαίωμα να τα διαχωρίσετε τοποθετώντας ένα ισόποσο στοίχημα και παίζοντας επί της ουσίας δύο. Την επιλογή του διπλασιασμού μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε κάθε φύλλο πάντα όμως στην αρχή. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ωστόσο καθώς μπορεί μερικές λανθασμένες αποφάσεις να σας κοστίσουν ακριβά. Στην περίπτωση που ο ντίλερ εμφανίσει άσσο μπροστά του μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ασφάλεια και να εξασφαλίσετε επιστροφή του πονταρίσματός σας σε περίπτωση που κάνει μπλάκτζακ.

Το Spanish 21 είναι από τα ενδιαφέροντα παιχνίδια μπλάκτζακ όνλαϊν. Βασίζεται στα γενικές αρχές  όμως υπάρχουν κάποιες επιλογές που δίνουν περιθώριο στους παίκτες να αποφασίσουν για την εξέλιξη της παρτίδας. Μπορείτε να διαχωρίσετε μέχρι και δύο φορές φύλλα ίδιας αξίας παίζοντας ταυτόχρονα μέχρι και τέσσερα χέρια ενώ υπάρχει δυνατότητα να διπλασιάσετε ξανά αφού τραβήξετε κάρτα. Ο ντίλερ σε περίπτωση soft 17 ( άθροισμα που περιέχει άσσο ) είναι υποχρεωμένος να τραβήξει κάρτα. Η επιλογή surrender σας δίνει το πλεονέκτημα να χάσετε μόνο το μισό σας ποντάρισμα εγκαταλείποντας ένα χέρι μετά το αρχικό μοίρασμα. Στο Spanish 21 δεν υπάρχουν δεκάρια κάτι που μειώνει το πλεονέκτημα του ντίλερ στη διάρκεια ενός χεριού.

Τέλος το Pontoon παίζεται από τους πιο μυημένους του είδους. Τα χέρια που κερδίζουν είναι το κλασικό blackjack ( άσσος με φιγούρα ή δεκάρι ) και η πενταφυλλία ανεξαρτήτου αθροίσματος. Ο παίκτης είναι υποχρεωμένος να τραβήξει σε άθροισμα μικρότερο του 15 ενώ ο ντίλερ σε κάθε soft 17. Δεν υπάρχει ασφάλεια ενώ ισχύουν ο διπλασιασμός και o διαχωρισμός των αρχικών φύλλων.