Στρατηγικές Μπλάκτζακ

Οι στρατηγικές μπλάκτζακ είναι απαραίτητες όταν πρόκειται να παίξετε με πραγματικά χρήματα στο διαδίκτυο. Αν και το παιχνίδι φαίνεται αρκετά απλό, εντούτοις στην εξέλιξή του είναι ιδιαίτερα απαιτητικό όσον αφορά τις γνώσεις που πρέπει να έχουν οι παίκτες προκειμένου να αποκομίσουν τελικά κέρδος στα τραπέζια τους. Η εφαρμογή διαφόρων τεχνικών έχει αυξήσει τις πιθανότητες του παίκτη ενάντια στον ντίλερ, τεχνικές που αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν προκύψει από στατιστικά στοιχεία και εκτεταμένη μελέτη χιλιάδων παιγμένων παρτίδων. Θα πρέπει όμως να μείνετε πιστοί σε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και να μην αφήνετε την εξέλιξη κάθε παρτίδας να επηρεάζει τις αποφάσεις σας.

Κάθε παίκτης καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις κατά τη διάρκεια μίας παρτίδας ειδικά όταν το χέρι που θα του μοιραστεί βρίσκεται μεταξύ 9 και 16. Οι κινήσεις σας πάντως εξαρτώνται άμεσα από το ανοικτό φύλλο που έχει μπροστά του ο ντίλερ ενώ έχουν δημιουργηθεί σχετικοί πίνακες που υποδεικνύουν κάθε φορά την ενδεδειγμένη κίνηση. Και λέμε ενδεδειγμένη γιατί δεν χαρίζει πάντα τη νίκη αλλά με βάση στατιστικά στοιχεία αυξάνουν τις πιθανότητες να κερδίσετε έστω και σε βάθος χρόνου. Η βασική στρατηγική που χρησιμοποιούν οι παίκτες σε πραγματικά και διαδικτυακά καζίνο παίζοντας blackjack περιλαμβάνει κινήσεις όπως

  • Ο διαχωρισμός: είναι μία επιλογή κατά την οποία μπορείτε να ανοίξετε δύο όμοιες κάρτες και με την τοποθέτηση ενός πονταρίσματος ίσης αξίας, να παίξετε δύο χέρια ταυτόχρονα. Η τεχνική αυτή θα πρέπει να αποφεύγεται όταν ο ντίλερ έχει ανοίξει δεκάρι μπροστά του γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας κερδίσει. Αντίθετα την επιδιώκουμε κυρίως όταν ο ντίλερ έχει μπροστά του μία κάρτα μεσαίας αξίας ( 5,6,7 ).
  • Ο διπλασιασμός: είναι ίσως το δημοφιλέστερο σύστημα μπλάκτζακ και χρησιμοποιείται κυρίως όταν το αρχικό σας φύλλο έχει άθροισμα 10 ή 11. Διπλασιάζετε το αρχικό σας ποντάρισμα τραβώντας μία ακόμα κάρτα. Προσοχή στο ανοικτό φύλλο του ντίλερ. Μην ρισκάρετε αν απέναντί σας βλέπετε μεγάλο φύλλο γιατί κανένας δεν μπορεί να σας εγγυηθεί πως το ένα και μόνο φύλλο που θα τραβήξετε θα σας πάει κοντά στο 21. Προτιμήστε να κινηθείτε με βάση τους πίνακες που προσφέρονται στο διαδίκτυο μελετώντας προσεκτικά κάθε ενδεχόμενο.
  •  Η ασφάλεια: Εδώ οι γνώμες διίστανται. Άλλοι υποστηρίζουν πως η τοποθέτηση ασφάλειας είναι πεταμένα λεφτά ενώ υπάρχει και η άποψη που θεωρεί επιβεβλημένη τη χρήση της απέναντι στον άσσο του ντίλερ. Από όπου όμως και αν αντλείτε συμβουλές για το μπλάκτζακ υπάρχουν περιπτώσεις που η τελική απόφαση θα είναι καθαρά προσωπική σας υπόθεση.

Η απάντηση στο πώς να κερδίσω όταν παίζω όνλαϊν μπλάκτζακ δίνεται μέσα από την πιστή εφαρμογή των παραπάνω συστημάτων και τεχνικών. Το πότε θα τραβήξετε κάρτα ή το πότε θα αφήσετε τον ντίλερ να καεί είναι κρίσιμες αποφάσεις που μόνο μέσα από σωστό παιχνίδι μπορούν να αποδώσουν κέρδη. Φροντίστε απλά να χαλαρώνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να μην αφήνετε την κούραση να μεταβάλει τον τρόπο σκέψης σας.